Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Centre d'interpretació de la Torre Lluvià

Centre d'interpretació de la Torre Lluvià


La Torre Lluvià és una construcció modernista amb elements historicistes que data de l'any 1896, obra de l'arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa.

La Torre Lluvià forma part d'una parcel·la de 75.690,50 m2 i s'encaixa en un entorn rural d'alt valor paisatgístic. Ara torna a lluir la seva bellesa en un espai singular com és el Camí de Rajadell i amb vistes magnífiques sobre una bona part del pla de Bages i les muntanyes de Montserrat.

Per la seva localització, esdevé un equipament obert al públic per donar a conèixer tant aquest espai com l'Anella verda i d'altres atractius turístics que ofereix la ciutat, amb un punt d'informació i un centre d'acollida amb una exposició permanent sobre l'Anella Verda. També s'hi inclou un centre de promoció del producte local.

En els terrenys de la Torre Lluvià també s'hi troba el projecte de recuperació de varietats antigues. Es tracta d'un camp experimental dedicat a la recuperació de varietats autòctones, a l'estudi de noves tècniques de cultiu i vinificació, i la integració de noves pràctiques de maneig per promoure la biodiversitat. 

Des de la Torre Lluvià, podreu realitzar itineraris per l'entorn o visitar dos dels cellers de la DO Pla de Bages que teniu molt a prop!