Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Projecte de renaturalització de Can Poc Oli

Projecte de renaturalització de Can Poc Oli


El projecte de Can Poc Oli beu de la tendència europea del rewilding, que d’acord amb la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), és el procés de reconstruir un ecosistema natural, després d’una gran degradació antròpica (acció de l’home), mitjançant la restauració dels processos naturals i una xarxa tròfica completa o quasi-completa a tots els nivells, de forma que s’obtingui un ecosistema resilient i autosostenible, utilitzant la biota (conjunt de la fauna i flora d’un país) que hauria estat present en cas que la degradació no hagués ocorregut, o d'altres espècies equivalents, també les domèstiques, que exerceixien les mateixes funcions.

Així doncs, erewilding (renaturalització) fonamenta la seva acció en deixar que la natura faci el seu curspermetent que els ecosistemes evolucionin amb el mínim d’intervenció humana.

El que es vol aconseguir amb aquest projecte és revertir la pèrdua de biodiversitat, augmentar el número d'espècies existents i fer-ho en col·laboració amb entitats del territori

El projecte es durà a terme en una finca municipal de 6 hectàrees, a la confluència de la riera de Rajadell i el riu Cardener, on es proposen accions per reconstruir l’ecosistema natural, com l’enderroc de l’antiga discoteca Krono’s i del seu aparcament, la supressió de l’activitat agrícola d’una parcel·la o l’eliminació d’una resclosa de la riera de Rajadell. També la introducció de processos perduts, com l'herbivorisme, a través de la pastura de ramats propers.

Podeu veure el projecte sencer a Projecte can Poc Oli  i un vídeo explicatiu en aquest enllaç