Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Entitats d'educació ambiental

Entitats d'educació ambiental


Hi ha diverses entitats treballant per donar a conèixer els recursos naturals de Manresa i la seva comarca: aigua, residus, entorn natural, geologia, meterologia serveixen com a fil conductor perquè els nostres infants s’endinsin en el món de la natura, la coneguin i aprenguin a respectar-la.

Torre Lluvià

Conté el Centre d'Interpretació de l'Anella Verda de Manresa, dedicat a donar a conèixer l'entorn natural de la ciutat, la seva flora i fauna, els itineraris de descoberta... També disposa del centre de promoció del producte local, que informa el visitat sobre els productors i producte local, el regadiu de Manresa, la DO Pla de Bages... 


Està situat en un edifici modernista d'Ignasi Oms

Obert tots els diumenges de 10 a 14 h. A les 11 h s'ofereixen visites guiades gratuïtes.

Localització

Camp d’aprenentatge del Bages

El Camp d’Aprenentatge del Bages és un servei educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que des del seu inici té un conveni de col·laboració amb el Parc de la Sèquia. Forma part de la xarxa de Camps d’Aprenentatge del Departament d’Ensenyament. 

Volen fer realitat el lema “Aprendre de l’entorn”  facilitant la interpretació del medi natural, social i cultural de la comarca, amb una especial incidència sobre els aspectes mediambientals, mitjançant l’observació, la descoberta de l’entorn, la reflexió i l’experimentació.

http://blocs.xtec.cat/cdabages/

Parc ambiental de Bufalvent-Consorci del Bages per a la Gestió de Residus

L'aula ambiental del Parc Ambiental de Bufalvent, té com a objectiu conscienciar la ciutadania de la importància de ser responsables en la generació de residus. S'hi fan visites, tallers, dinàmiques de rol, accions d'ambientalització de centres educatius...


http://www.consorcidelbages.cat/

Parc de la Sèquia-Fundació Aigües de Manresa- Junta de la Sèquia

El Parc de la Sèquia és la institució que gestiona els espais i equipaments vinculats a la Sèquia de Manresa i divulga sobre de la importància de l’aigua per al desenvolupament humà.

http://parcdelasequia.cat/

Escola agrària de Manresa

És una de les 14 escoles públiques del DARP. Estan especialitzats en agricultura ecològica i energies renovables.

https://agora.xtec.cat/ecamanresa/escola-agraria-de-manresa/

Entre molts altres recursos, disposen d'Itineraris divulgatius dins de la finca de Can Poc Oli sobre l'agricultura ecològica i les energies renovables.