Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Geocaching del Cardener

Geocaching del Cardener


L'Ajuntament de Manresa ha obert diferents punts de geolocalització per donar a conèixer l'entorn del Cardener a través del geocaching, un joc que es practica a l'aire lliure i que consisteix a trobar, amb l'ajuda d'un receptor de GPS o d'un dispositiu mòbil, un objecte amagat o catxé a partir de les coordenades de l'amagatall.

La ruta inclou diferents localitzacions que contenen unes fitxes amb informació ambiental. Les fitxes tracten temàtiques com ara la salinització en el medi, la fauna aquàtica, les espècies invasores o el bosc de ribera, entre altres. Tot i que l’activitat es va idear pensant en les escoles, totes aquelles persones que vulguin la poden fer de manera autònoma.  

L'itinerari pels diferents amagatalls és d'aproximadament 2km, i ressegueix el Cardener en el seu pas pel passeig del riu i el parc del Cardener. És un itinerari interessant per descobrir l’entorn del riu, la seva flora i fauna, a la vegada que coneixes infraestructures de la ciutat que són necessàries, però sovint amenacen la conservació del riu i bosc de ribera, i de tots els organismes que hi viuen. Durant el recorregut també trobareu plafons informatius que parlen sobre patrimoni històric, industrial i també natural de l’entorn del riu.