Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Recuperació de la fauna del secà al Canyet

Recuperació de la fauna del secà al Canyet


Una prova pilot per millorar la biodiversitat de l’entorn: projecte per a la conservació de la fauna amenaçada de secà del Bages

L’any 2020, l'Ajuntament de Manresa i l’entitat Bages Biodiversitat van engegar un projecte per a millorar la biodiversitat de l’entorn del Canyet, una finca de propietat municipal de més de 7.000 metres quadrats situada entre Sant Iscle i Joncadella. També amb la voluntat de protegir la fauna amenaçada de secà i donar a conèixer l’existència d’espècies protegides que viuen al voltant de la ciutat de Manresa.

El projecte, que es va finançar en un 70% per la Generalitat de Catalunya a través de la subvenció als Espais Naturals de Catalunya i en un 30%  per l’Ajuntament de Manresa, i va tenir un cost de 10.000 €.

Les actuacions es van plantejar conjuntament amb l'entitat Bages Biodiversitat, que és qui custodia l'espai, i totes elles estan dirigides a permetre que algunes de les espècies de fauna amenaçada més rellevants, trobin refugi i aliment al voltant dels conreus herbacis de secà.

Els treballs que s’han dut a terme són: la creació de refugis per a fauna, tot recuperant alguna part de l’edificació existent, creant refugis tipus vedruna i instal·lant caixes-niu, la creació de marges i naturalització dels existents, la gestió de la coberta herbàcia, així com seguiments periòdics de l’evolució de la fauna i els beneficis de cada actuació. Aquí podeu trobar totes les actuacions detallades:

Llistat d'actuacions


  

Bages Biodiversitat

Bages Biodiversitat és una associació que, des de l’any  2011, treballa fent seguiments d’aus al Bages. Agrupa persones amb un interès comú: la fauna. Principalment està formada per ornitòlegs, però també per altres persones amb interessos en el món de la botànica, l’herpetologia o l’entomologia.

La voluntat d’aquesta entitat és generar la informació necessària per a tenir un bon coneixement del patrimoni natural a la comarca del Bages, que permeti gestionar adequadament l’entorn natural. També teixir sinèrgies amb altres actors, amb la finalitat d’impulsar actuacions en benefici de la conservació d’espècies i hàbitats i de posar sobre la taula un element d’allò més important: la biodiversitat.