Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Resultats

Resultats


Dos anys després de l'inici del projecte, s’han identificat 674 espècies dins de la finca. Durant aquest període de temps, s’ha observat una tendència a l’augment de la biodiversitat. En el cas de la flora, per exemple, a l’inici hi havia una cinquantena d’espècies de plantes, de les quals només deu eren relativament abundants, i una de cultivada, l’ordi. Ara, en canvi, la parcel·la disposa de més de 100 espècies silvestres i 25 de cultivades. A més, moltes espècies han incrementat les seves poblacions i ofereixen molts més recursos alimentaris per a la fauna.

50 espècies d’ocells

En el cas dels ocells, s’han observat 50 espècies sobrevolant l’espai, trenta de les quals en fan ús. Hi destaca l’existència d’ocells granívors, que aprofiten els diversos tipus de cultius de gra que s’hi ha sembrat i que no es seguen per alimentar-se. Són espècies com el cruixidell (Emberiza calandra), gratapalles (Emberiza cirlus), pinsà comú (Fringilla coelebs), passerell comú (Linaria cannabina), i també bons nombres de cogullada comú (Galerida cristata) que fins i  tot s’ha observat que nidifica dins de la parcel·la. També s’hi ha vist  xoriguer comú (Falco tinnunculus) caçant, i, malgrat que encara no han ocupat cap caixa-niu, se sap que hi ha mussols (Athene noctua) a la zona que potencialment també utilitzen l’espai per a alimentar-se.

Sargantana cuallarga, dragó comú i serp verda

Pel que fa als rèptils, se n’han vist 3 espècies Sargantana cuallarga (Psammodromus algirus), dragó comú (Tarentola mauritanica) i serp verda (Malpolon monspessulanum). Com tots els rèptils, són espècies depredadores, que es beneficien dels espais amb abundància de preses com els insectes (en el cas de la sargantana i el dragó), o petits mamífers, altres rèptils i petits ocells, en el cas de les serps. El llangardaix ocel·lat (Timon lepidus) és una de les espècies objectiu del projecte, però encara no s’han detectat a l’interior de la finca. En canvi, sí que s’han vist al mur de pedra que hi ha a l’altra banda del camí, a sota de les vinyes.

A causa de la secada, no s’ha detectat cap espècie d’amfibis de moment. Pel que fa a mamífers, s’han trobat una banya de cabirol, petjades de senglar, ratolí de bosc, talpó i dues espècies de rat-penat.

Més de 100 espècies de papallones

Finalment, hi ha el gran grup dels invertebrats, format per diversos ordres com les papallones, de les quals se n’han identificat 114 espècies, 105 d’elles nocturnes. També s’hi ha trobat 9 espècies d’àfids (pugons), 18 d’aranya, 50 de coleòpters (escarabats), 17 de mol·luscs terrestres (caragols), a banda d’altres grups com miriàpodes (milpeus) o dípters (mosques).


(*) Fotografia: Exemplar d'un dragó comú