Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Oleoturisme

Oleoturisme


Oleoturisme

Alguns dels productors d’oli del Bages ofereixen visites que permeten al visitant viure en primera persona l’experiència de passejar envoltat d’oliveres, conèixer com s’estan recuperant les varietats autòctones, visitar els elements del seu valuós patrimoni i degustar l’oli verge extra d’excel·lent qualitat. Aquí us deixem algunes de les visites oleturístiques que ofereixen els productors d’oli del Bages:

La història de l’oliva al Bages

El conreu de l’oliva al Bages es remunta a temps remots, però l’arribada de la industrialització tèxtil va comportar un progressiu abandonament de l’activitat agrària, que es va veure accentuat per les glaçades de les oliveres els anys 1956 i 1962.

Malgrat això, alguns dels cultius es van mantenir i, els darrers anys, un seguit de petits productors estan dedicant esforços a la recuperació del cultiu de l’olivera i de les varietats autòctones: la corbella, la verdal de Manresa i la vera. Alguns d’aquests productors han posat en marxa iniciatives oleoturístiques per rebre visitants als conreus d’oliveres, al valuós patrimoni com els molins d’oli o trulls i les construccions de pedra seca, i per donar a conèixer l’excel·lent qualitat de l’oli d’oliva verge extra que se n’obté.