Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Let's Clean Up Europe 2019

Let's Clean Up Europe 2019


Cap de setmana de neteja de residus a l'entorn del Cardener

L'acció s'emmarca en l'European Clean Up Day, una operació de neteja a nivell europeu per conscienciar sobre la gran quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura

El cap de setmana del 10 al 12 de maig del 2019 es van fer dues accions per netejar residus a l'entorn del Cardener, a la zona de davant del jutjat. Les dues jornades, organitzades per la regidoria d'Entorn Natural, i la Regidoria de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis de l'Ajuntament de Manresa, van comptar amb la col·laboració de Creu Roja i el Parc de la Sèquia.

Una de les accions que es va dur a terme va consistir en una primera neteja de la llera per part d'un grup de joves de projectes d'infància de Creu Roja a Manresa, tots ells amb conveni amb l'Ajuntament de Manresa,  (Joves del Nucli Antic (JNA), Ludoteca Ludugurus i el Casal-Ot) Els residus recollits van ser pesats i es van llançar a contenidors de recollida selectiva instal·lats per a l'ocasió.

Diumenge, un grup d'aficionats al geocaching, en la modalitat CITO, van continuar la recollida de deixalles iniciada divendres. En aquest cas, la neteja no es va limitar a la recollida de deixalles sinó que també es va fer una petita desbrossada de l'indret. 

L'esdeveniment, comú a tot Europa el cap de setmana del 10 al 12 de maig, és una acció per sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus. A través de l'organització d'una operació de neteja d'un espai natural que hagi estat contaminat amb l'abocament de residus, es mobilitza la ciutadania i se la informa dels avantatges de la prevenció de residus.

La zona que es planteja netejar, a sota dels jutjats, ha estat desbrossada aquest hivern a través de treballs de l'Agència Catalana de l'Aigua, en motiu dels aiguats de la tardor passada. Gràcies a aquesta esbardissada, han sortit a la llum alguns residus transportats per l?aigua fins aquest indret, bàsicament plàstics.

Joves implicats també en l'educació i sensibilització ambiental

Joves del Nucli Antic (JNA) és un projecte d'educació en medi obert amb activitats dirigides a aconseguir la inclusió social dels infants i joves d'entre 12 i 16 anys i millorar la convivència entre aquests i la comunitat. JNA duu a terme la seva activitat al Pati de l'edifici dels Infants de dilluns a divendres a les tardes fora de l'horari escolar. Quan hi ha vacances escolars, JNA intensifica les seves activitats aprofitant que els infants i els joves tenen més temps lliure, a través d'activitats esportives, torneigs, sortides, tallers, excursions. És un programa gestionat per Creu Roja i finançat per l'Ajuntament de Manresa.