Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Visites 2017

Visites 2017


En el marc de les visites a la Manresa desconeguda, dutes a terme els dia d'agost de 2017, s'han dut a terme dos recorreguts per espais relacionats amb el passat i present agrícola de la ciutat:


Sobrerroca, carrer principal de la Manresa de fa 125 anys: dels cellers a les cases dels prohoms

Recorregut pels espais que configuren el carrer: tines i cellers, un molí d’oli i la casa natal d’Oms i de Prat 

El carrer Sobrerroca és un dels carrers més antics de la ciutat. Es va crear a l'entorn del mercat medieval i n'era el principal accés des dels camins de Berga i Vic, que entraven dins de les muralles pel portal de Sobrerroca. Moltes de les seves cases encara conserven restes d'una activitat agrícola no massa llunyana. Aprofitant el desnivell respecte el carrer del Balç, els seus soterranis disposen de cellers, tines, molins d'oli i pous d'aigua.

La visita ha acabat amb un tast de productes de l'horta de la ciutat

L'Oller del Mas: la producció del vi en un celler històric

El principal conreu de la ciutat fa 125 anys. Visita a l’edifici d’origen medieval i al celler 
El Mas Oller té les seves arrels al segle X. Des dels seus orígens es dedica a la producció de vi. Va ser la principal activitat del mas entre els segles XVII i XIX, i fins a l'arribada de la fil·loxera.

Des del 2003 tornen a produir vi. Combinen les varietats de raïm autòcton, com el picapoll,samsó, mandó, sumoll o la malvasia manresana, amb varietats foranes com el merlot i el syrha.