Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Visites 2017

Visites 2017


Les visites a la Manresa desconeguda del 2017 van incloure dos recorreguts per espais relacionats amb el passat i present agrícola de la ciutat:


Sobrerroca, carrer principal de la Manresa de fa 125 anys: dels cellers a les cases dels prohoms

Es va realitzar un recorregut pels espais que configuren el carrer: tines i cellers, un molí d’oli i la casa natal d’Oms i de Prat. La visita va acabar amb un tast de productes de l'horta de la ciutat.

El carrer Sobrerroca és un dels carrers més antics de la ciutat. Es va crear a l'entorn del mercat medieval i n'era el principal accés des dels camins de Berga i Vic, que entraven dins de les muralles pel portal de Sobrerroca. Moltes de les seves cases encara conserven restes d'una activitat agrícola no massa llunyana. Aprofitant el desnivell respecte el carrer del Balç, els seus soterranis disposen de cellers, tines, molins d'oli i pous d'aigua.


L'Oller del Mas: la producció del vi en un celler històric

El principal conreu de la ciutat fa 125 anys. Visita a l’edifici d’origen medieval i al celler 
El Mas Oller té les seves arrels al segle X. Des dels seus orígens, es dedica a la producció de vi. Va ser la principal activitat del mas entre els segles XVII i XIX, i fins a l'arribada de la fil·loxera.

Des del 2003, tornen a produir vi. Combinen les varietats de raïm autòcton, com el picapoll,samsó, mandó, sumoll o la malvasia manresana, amb varietats foranes com el merlot i el syrha.