Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Objectius

Objectius


Els objectius de l'Anella Verda són:

- La preservació de la funció de connector territorial que té l’anella verda i dels valors naturals, biològics i ambientals que li són propis i singulars.

- La promoció, el reconeixement social i la potenciació de l’activitat agrícola i ramadera, amb especial interès en la preservació i incentivació de les hortes del Poal i Viladordis.

- La recuperació, la potenciació i l’apropiació de l’Anella Verda com a espai identificatiu i d’autoestima de la ciutat.

- La difusió dels valors de l’Anella Verda com a espai d’ús per al lleure, per a l’educació, per a l’esport, per a la cultura i per a la salut en pro d’una millor qualitat de vida per als ciutadans de Manresa i pobles veïns.

- La preservació del patrimoni construït com a testimoni de la seva història com ara canals d’aigua, la Sèquia i els seus ramals principals, el patrimoni industrial, les masies i cases rurals, les parets de pedra seca, els camins i senders tradicionals i les fonts, entre d'altres. 

- La millora de l’accessibilitat de vianants a l’Anella Verda des de la ciutat, reivindicant les actuacions d’espai públic a la ciutat que incideixin en una millor comunió i vinculació amb l’Anella Verda.

- Vetllar que les actuacions d’interès col·lectiu que es situïn en l’àmbit de l’Anella Verda siguin respectuoses i mediambientalment adequades per garantir la minimització del seu impacte.

- La recuperació, senyalització i divulgació dels recorreguts i itineraris per l’Anella Verda com a forma d’incentivar-ne l’ús i d’apropiar-se’n dels seus valors.

- La identificació de l’Anella Verda i dels espais representatius de l’Anella Verda com a part natural i indissociable de Manresa.

- El reconeixement, la conservació i la restauració de la connectivitat ecològica entre els diferents espais que configuren l’Anella Verda i el seu entorn territorial, i de la biodiversitat que apleguen els seus diferents ambients