Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Promoció de la transició agroecològica

Promoció de la transició agroecològica


Promoure la Transició Agroecològica vol dir transformar el sistema agroalimentari local per “desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, per assegurar menjar sa i accessible en un marc d’acció basat en el dret humà a la salut i l’alimentació, amb la finalitat de reduir el malbaratament alimentari i preservar la biodiversitat i, al mateix temps, disminuir i adaptar-se als efectes dels canvis climàtics” (El Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, 2015).

El procés per definir l'estratègia alimentària de Manresa va començar el 2022 amb la diagnosi tècnica i participativa del sistema agroalimentari de la ciutat. Una vegada identificades les principals problemàtiques, al llarg del 2023 es va realitzar un procés participatiu amb diferents actors del sistema agroalimentari (pagesos, tècnics municipals, escola agrària, associacions, D.O., Ateneu Cooperatiu, etc.), amb l'objectiu de consensuar objectius, línies estratègiques i accions que han acabat constituint el Pla d'Acció per la Transició Agroecològica.