Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Plànol itineraris Anella Verda

Plànol itineraris Anella Verda


L'Anella Verda de Manresa guanya un novè itinerari i edita un nou plànol amb una major vocació turística

El desplegable recull totes les rutes senderistes i els seus punts d’interès, així com un apartat de gastronomia, oleoturisme i enoturisme, i tot un seguit de propostes d’activitats que es troben integrades en els recorreguts de l’Anella Verda. En total, se n’han editat 10.000 exemplars, que es poden recollir de manera gratuïta a l’Oficina de Turisme i en altres equipaments turístics. El novè recorregut posa de relleu el patrimoni natural i de pedra seca de la zona dels Comtals i la Serra de Montlleó i incorpora una petita ruta circular que ha condicionat l’empresa Condals Group.

El plànol —que és el resultat d’una  feina d’anys encapçalada per la Comissió d’Itineraris de l’Anella Verda— s’ha reformulat amb un caire més turístic, amb l’objectiu d’arribar a més públics i reforçar l’atractivitat de la ciutat per als seus visitants. La principal novetat és la integració d’un novè itinerari (Els Comtals i la Serra de Montlleó – M9), un recorregut que se centra en el conjunt de parets de pedra seca al solell dels Comtals. També és destacable la incorporació de diverses variants de les rutes ja existents, amb l’objectiu de donar a conèixer corriols que són d’un gran interès, però que poden ser poc coneguts per la ciutadania. A banda, s’afegeix a l’itinerari del Collbaix una tornada diferent, oferint un nou recorregut allunyat del trànsit per connectar aquest turó i la ciutat, passant pel barri de Sol i Aire.

Altres novetats que presenta el fulletó són un nou apartat de gastronomia, oleoturisme i enoturisme, i una selecció de punts d’interès de l’Anella Verda agrupats per temàtiques. En aquest sentit, els usuaris poden trobar propostes de pedra seca, miradors o construccions del patrimoni medieval de la ciutat, entre altres. El nou plànol també inclou un apartat titulat “Les 10 activitats que no et pots perdre”, on apareixen una desena de propostes integrades en els recorreguts de l’Anella Verda. Les activitats estan pensades perquè visitants de fora la ciutat en coneguin les experiències i els espais més significatius. Recórrer la Sèquia de Manresa, travessar el pont Foradat de les Arnaules, resseguir “el Grand Canyon” del Llobregat o contemplar les vistes des de la torre de Santa Caterina en són alguns exemples.

Cadascun dels itineraris ve acompanyat d’un codi QR, que dóna accés a un PDF amb un mapa de detall, i una descripció de la ruta. Així mateix, els usuaris es poden descarregar els tracks a través de la pàgina web de l’Anella Verda o a l’app Wikiloc. També s’hi inclou informació complementària com ara els quilòmetres, la durada, la dificultat, la senyalització  i el desnivell de cada itinerari. En total, s’han editat 10.000 exemplars del plànol, que es poden recollir de manera gratuïta a l’Oficina de Turisme i en altres equipaments turístics. En la primera edició, se’n van fer 5.000, que ja s’han esgotat.

Redescobrir la pedra seca: Els Comtals i la serra de Montlleó

La ruta M9 se centra en el conjunt monumental de parets de pedra seca al solell dels Comtals. Es tracta d’un recorregut d’onze quilòmetres que presenta una dificultat mitjana. L’itinerari passa per la serra de Montlleó, on el visitant pot veure tres tines, un pou de glaç i gaudir d’unes vistes d’allò més singulars de la ciutat de Manresa i de Montserrat. En aquest enllaç es pot trobar la descripció de la ruta i el recorregut a través de l’aplicació de Wikiloc.

La Solana dels Comtals, una ruta circular dins la M9

Dins d’aquest itinerari, l’empresa Condals Group ha condicionat i adaptat una petita ruta circular d’1,17 quilòmetres amb plafons divulgatius de les activitats que es duien a terme a l’entorn rural abans de l'expansió industrial, així com dels punts d’interès naturals. La ruta que proposen, l’itinerari de la Solana dels Comtals, és un recorregut per unes terres que, a principis de segle XX, encara estaven destinades a cultius agrícoles i que l'abandó d'aquesta activitat va transformar en un bosc jove.