Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Ecoviure s'obre a la ciutadania amb un debat sobre canvi climàtic i malalties emergents

Ecoviure s'obre a la ciutadania amb un debat sobre canvi climàtic i malalties emergents


30/09/2021

Tindrà lloc el divendres 8 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’auditori de la Plana de l’Om i les inscripcions ja són obertes. Hi participaran experts en salut, economia i urbanisme, que donaran pautes per actuar contra el canvi climàtic

 

Un debat sobre la relació entre el canvi climàtic i les malalties emergents donarà el tret de sortida a la part d’Ecoviure adreçada al gran públic. Serà el proper divendres 8 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’auditori de la Plana de l’Om i comptarà amb la participació de diferents experts que donaran pautes per actuar contra el canvi climàtic. L’acte és obert a tothom i les inscripcions poden fer-se en aquest enllaç. Ara mateix ja hi ha reservades una trentena de places, prop de la meitat de les disponibles. A més d’assistir-hi de manera presencial, l’acte també es podrà seguir per streaming al canal de YouTube de Fira de Manresa.

 

La moderadora del debat serà la geògrafa i comunicadora manresana Míriam Santamaria. Com a ponents, hi seran Cristina O'Callaghan, Investigadora a l'Institut de Salut Global Barcelona; Salvador Pueyo, investigador i membre del grup Recerca i Decreixement; Salvador Samitier, Cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic i Maria Sisternas, arquitecta urbanista.

 

Entre els temes que es posaran sobre la taula hi ha la relació entre la pèrdua de biodiversitat, el canvi climàtic i les malalties emergents com és el cas de l’actual pandèmia de Covid-19. També es parlarà dels riscos que suposa l’emergència climàtica per a la salut de les persones i de si el decreixement econòmic és una opció viable per frenar tant la crisi climàtica com la pandèmica. Per últim, s’exposaran 5 mesures que podem aplicar per millorar l’impacte ambiental de les ciutats.