Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Tractament fitosanitari per al control de la plaga de la galeruca de l'om

Tractament fitosanitari per al control de la plaga de la galeruca de l'om


24/08/2021

Els treballs es faran es faran la nit de dijous a divendres sobre els oms del passatge Salvador Espriu, al Parc sota el Centre Cívic Selves i Carner, al Passeig del Riu davant de Sant Marc i a la Plana de l’Om.

 

La Unitat de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Manresa ha comunicat que durant la nit de dijous 26 a divendres 27 d’agost de les 23:50 h a les 5:00 h de la matinada, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, es portarà a terme un tractament fitosanitari en diverses zones de la ciutat pel control de la plaga de la galeruca de l’om (Xanthogaleruca luteola).

Els treballs es faran sobre els oms del passatge Salvador Espriu, al Parc sota el Centre Cívic Selves i Carner, al Passeig del Riu davant de Sant Marc i a la Plana de l’Om.

L’Ajuntament de Manresa aplica els principis de la lluita integrada. Només quan la plaga esdevé un problema per a la salut dels arbres o de les persones es realitza un tractament químic. En aquest cas el tractament es farà amb un equip atomitzador per arribar a qualsevol part de l'arbre, amb deltametrin 1’5% (Decis Protec) a dosi 50 cc/hl.

L'actuació es realitza en horari nocturn per evitar molèsties als veïns i, a més, es delimitarà la zona per evitar persones alienes al tractament. Als carrers on hi terrasses de bar, el tractament comença a partir de la 1:00h de la nit.

Les persones que tinguin problemes de Sensibilitat Química Múltiple (SQM) o senzillament aquelles que vulguin estar avisades puntualment abans de qualsevol tractament poden sol·licitar-ho. Per a més informació es pot trucar al 010 (cost segons operadora) o al telèfon gratuït 93 878 23 01. També es pot utilitzar el nou servei de WhatsApp municipal 644 069 801.