Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament inicia al Centre Històric un primer conjunt de millores als espais verds de Manresa

L'Ajuntament inicia al Centre Històric un primer conjunt de millores als espais verds de Manresa


16/12/2020

El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada, ha explicat que es tracta “d’una aposta decidida per enverdir la ciutat, amb una aportació econòmica important”. Entre aquest novembre i desembre s’ha dut a terme la millora del solar situat entre el carrer de la Mel i el carrer Urgell, la millora de la plaça de la Música i la millora dels espais verds de les escales que pugen de la plaça de la Reforma cap a la Seu.

 

 

La Unitat de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Manresa ha iniciat l’execució de diverses actuacions de millora i creació d’espais verds a la ciutat, entre les quals s’hi inclou l’augment de l’arbrat del parc del Cardener. En total, s’hi destinarà un import de 65.000 euros, que corresponen al pressupost d’aquest 2020. El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada, ha explicat que es tracta “d’una aposta decidida per enverdir la ciutat, amb una aportació econòmica important”. El regidor també ha destacat que les actuacions s’han consensuat amb les diferents entitats ciutadanes i associacions de veïns de les zones on s’està actuant “amb la voluntat de trobar el consens i la implicació activa de la ciutadania en la conservació d’aquests espais”.

 

Entre aquest novembre i desembre s’ha dut a terme el primer bloc d’actuacions, amb tres projectes al Centre Històric: la millora del solar situat entre el carrer de la Mel i el carrer Urgell, la millora de la plaça de la Música i la millora dels espais verds de les escales que pugen de la plaça de la Reforma cap a la Seu. En els tres projectes, s'han prioritzat espècies que facin flor alguna època de l'any, i així aportin variacions cromàtiques i més visibilitat. Aquest dijous al matí, el regidor ha realitzat una visita en aquests espais, acompanyat dels serveis tècnics i d’algunes de les entitats amb qui s’ha comptat.

 

 

Millora del solar situat entre el carrer de la Mel i el carrer d’Urgell

S’ha embellit el solar situat entre el carrer de la Mel i el carrer d’Urgell, situat en un dels eixos comercials de la ciutat, mitjançant el recobriment amb vegetació d’un mur perpendicular al carrer de la Mel. S’ha construït un parterre al peu del mur on s’han plantat gessamins de Virgínia (Campsis radicans), que és una espècie arbustiva enfiladissa, que amb l’ajuda d’un sistema de suport que s’ha instal·lat al mur, anirà cobrint tota la seva superfície.

 

Millora de la plaça de la Música

S’ha refet l’enjardinament del parterre paral·lel al carrer de les Campanes (70 metres quadrats) i de l'escocell situat a l'accés pel carrer Campanes més proper a la plaça d'Icària. En aquesta zona, s’han plantat dues espècies, una arbustiva anomenada Callistemon masotti i una herbàcia anomenada Liriope muscari. Com a pas previ a la millora de l'enjardinament, la Secció de Projectes de l’Ajuntament ha realitzat la modificació del parterre amb la construcció d'una bancada, amb l’objectiu de resoldre un problema de vessament de terres, essent un nou element per al descans i per al joc.

 

Millora dels espais verds de les escales que pugen de la plaça de la Reforma cap a la Seu

S’ha refet  l’enjardinament dels talussos de les escales (170 metres quadrats) i dels tres parterres circulars de la plataforma intermèdia (70 metres quadrats), situats a la plaça de la Reforma entre el carrer del Puig Cardener i la Seu. S’hi ha plantat diferents espècies arbustives (Gaura lindheimeri, Armeria marítima i Ophiopogon jaburan) i tres arbres de l’espècie Cercis siliquastrum (arbre de l’amor).

 

Tots els enjardinaments es preveuen amb espècies de baixos requeriments d’aigua i de manteniment. A més, s’han plantat amb la col·locació de mantes per minimitzar la sortida d’herbes no desitjades mentre les plantes es desenvolupen i cobreixen la superfície, i amb aportació d’encoixinats a base de triturats per mantenir la humitat, minimitzar també la sortida d’herbes, i aportar nutrients a les plantes.

 

Durant els primers mesos, mentre les plantes arrelin i estiguin ben implantades, aquests espais romandran total o parcialment tancats com a mesura preventiva.

 

Després d’aquestes actuacions al Centre Històric, les següents accions seran la creació de parterres enjardinats al carrer Enric Morera (Ctra. Santpedor), la replantació d’arbustiva al talús situat sota els habitatges dels Panyos i tocant a la carretera de Sant Joan i Pont Nou, i la plantació d’arbres en diversos parcs infantils.

 

El regidor de Ciutat Verda ha animat la ciutadania a gaudir dels espais verds i a tenir-ne cura i ha recordat també “els beneficis que els espais verds tenen sobre el medi ambient i la salut física i mental de les persones, ja que retenen contaminants, capten CO2 i ens generen espais amb ombres i més frescos”.