Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa adequa l'espai d'accés a la Torre Lluvià

L'Ajuntament de Manresa adequa l'espai d'accés a la Torre Lluvià


06/02/2020

Els treballs han consistit en la creació d’una zona d’estacionament per a vehicles i la recuperació de les fileres arbrat que connecten amb l’edifici modernista. L’actuació ha tingut un cost de més de 30.000 € i forma part dels treballs de recuperació progressiva d’un dels pols turístics importants de l’Anella Verda.

 

El regidor de Ciutat Verda de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet, ha presentat avui les millores realitzades a l’espai d’accés a la Torre Lluvià. L’actuació, amb un pressupost de més de 30.000 €, ha consistit en l’adequació de l’espai comprès entre el camí d’accés a aquest edifici modernista i el seu recinte, amb la finalitat de recuperar l’arbrat anteriorment existent i definir una zona d’estacionament  per a vehicles, amb una superfície total de 1.380 m2.


L’estacionament, per a uns 15 vehicles,  s’ha situat a la banda sud i amb un accés diferenciat del camí d’accés al recinte d’equipament. Amb l’objectiu  de diferenciar els dos usos –accés a l’equipament i estacionament- s’ha construït una vorada d’acer corten de 18 cm d’alçària.

 

Els treballs han inclòs completar les fileres d’arbrat que singularitzaven el recorregut fins a la porta d’accés a la Torre Lluvià i la instal·lació d’una xarxa de reg per goteig. En total s’han plantat 13 ametllers nous i se n’han mantingut 5.  

L’actuació també inclourà l’hidrosembra (es farà durant el mes de març) de l’àmbit no destinat a accés ni a aparcament amb gram i amb la finalitat d’obtenir una superfície verda suficientment resistent.

Abans d’aquests treballs, en aquests espais on s’ha actuat s’hi situava un camí d’accés al recinte de la Torre Lluvià, delimitat per una filera d’arbres molt discontínua i també un altre camí provisional que donava accés a la porta principal de l’equipament sense passar pel pati.

Treballs per recuperar l’entorn de l’edifici modernista

Pol Huguet ha afirmat que aquesta actuació “és un pas endavant més” del projecte de l’Ajuntament de Manresa per continuar l’arranjament progressiu de l'entorn de la Torre Lluvià,  amb la voluntat  per donar-li nous usos i aconseguir que aquest equipament sigui un important pol d'atracció turística.
 

El regidor de Ciutat Verda ha explicat que els treballs realitzats han tingut l’objectiu “d’ordenar l’accés per a vianants i vehicles en aquest entorn, que és un punt important de pas en el recorregut de l’Anella Verda”.

A banda de la gran intervenció de rehabilitació a l’edifici principal, el regidor ha mostrat les intervencions realitzades els darrers mesos: uns treballs de consolidació dels murs perimetrals, de neteja del pati i condicionament del paviment; de consolidació de les parets dels coberts, de retirada del fibrociment de les cobertes, restauració de les portes de forja del pati així com la construcció d'una rampa exterior per facilitar l'accés amb cadira de rodes a la planta baixa de la Torre. Pol Huguet també ha recordat la feina que s’està realitzant de plantació d’oliveres, ametllers o de recuperació d’espècies autòctones de vinya.

La Torre Lluvià va ser adquirida per l'Ajuntament de Manresa el febrer de 2012 i de seguida hi van començar les obres per aturar-ne la degradació, evitar l'esfondrament i aconseguir la seva recuperació. Es tracta d'una construcció modernista amb elements historicistes que data de l'any 1896, obra de l'arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa. Forma part d'una parcel·la de 75.690 metres quadrats i s'encaixa en un entorn rural d'alt valor paisatgístic. Des del juny del 2017, l'equipament és obert al públic com a centre d'interpretació i difusió de l'Anella Verda i els seus espais més representatius. Es pot visitar els diumenges i festius de 10 a 14 hores. A les 11.00 hores, visita guiada gratuïta. També es poden concertar visites prèviament en altres horaris contactant amb l’Oficina de Turisme de Manresa, al telèfon 93 878 40 90.