Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament senyalitza amb pintura set rutes de l'Anella Verda

L'Ajuntament senyalitza amb pintura set rutes de l'Anella Verda


13/09/2019

S’han marcat un total de set recorreguts amb pintura verda.

 

Una de les millors maneres de conèixer l'Anella Verda de Manresa és a través dels seus itineraris. En total, l’Anella Verda compta amb 8 itineraris senderistes, a banda d’altres recorreguts que passen parcialment pel terme. Són recorreguts pensats per a conèixer els seus espais representatius, tot gaudint dels seus valors patrimonials, naturals i culturals.

Fa uns anys, les entitats padrines de l’Anella Verda, havien senyalitzat alguns dels itineraris de natura existents amb marques de pintura d’un color diferent per cada itinerari. A finals de 2018, l’Ajuntament va reiniciar els treballs de senyalització d’aquests itineraris, amb el repintat de l’itinerari dels pous de Glaç i la riera de Guardiola. Durant el 2019, s’han continuat les tasques, i en aquests moments, es pot dir que la totalitat dels itineraris estan marcats. Una part de senyalització (“Del Cardener al Llobregat” i el “Cardener i Puigberenguer” i “Els cingles del Llobregat”) s’ha fet amb la col·laboració de persones voluntàries. L’altra (“El Collbaix”, “La riera de Rajadell”, “El regadiu del Poal” i “El regadiu de Viladordis) a través de la contractació d’aquesta tasca a una empresa externa.

Tots els itineraris s’han marcat amb senyals de pintura verda, per evitar l’excés de colors en aquells trams compartits per diferents itineraris, i s’ha optat per afegir a la senyalització el número de l’itinerari en aquelles cruïlles on aquets recorreguts es bifurquen.

Estat de la senyalització

 

En aquests moments, tots els itineraris de l’Anella Verda es poden seguir a partir de les marques de pintura verda, i es preveu, que mica en mica, es pugui anar completant la senyalització vertical a través d’indicadors, en aquells itineraris que encara no en disposen:

 

 

Senyalització amb pintura

Senyalització vertical

M1- El Collbaix (11,2 km)

X

X

M2- La riera de Rajadell (18,9 km)

X

X

M3- Els pous de glaç i la riera de Guardiola (9,4 km)

X

X

M4- Del Cardener al Llobregat (14,72 km)

X

 

M5- Els cingles del Llobregat (8 km)

X

 

M6- El regadiu de Viladordis (9 km)

X

 

M7- El regadiu del Poal (9,8 km)

X

X

M8- El Cardener i Puigberenguer (10 km)

X