Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Es presenta la 35a edició d'una Transèquia que manté la mateixa força i el seu esperit solidari

Es presenta la 35a edició d'una Transèquia que manté la mateixa força i el seu esperit solidari


10/02/2019

Tindrà lloc el diumenge 10 de març amb la voluntat de continuar sent la millor prova esportiva i participativa de la Catalunya Central

 

Aquest migdia a l’InfoSèquia del Parc de l’Agulla s’ha donat el tret de sortida a la 35a edició de la Transèquia amb l’acte de presentació de la prova que se celebrarà el diumenge 10 de març, un dels esdeveniments esportius i participatius més importants del calendari festiu que se celebren a la ciutat i que suposarà la cloenda dels actes de la Festa de la Llum 2019.

 
Els amants de la natura, l’esport i l’oci a l’aire lliure tindran en aquesta edició una nova oportunitat de ser partícips d’una gran festa esportiva que per sisè any consecutiu organitza  la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia- i  que enguany manté la seva força amb les quatre modalitats de recorregut –a peu, en bicicleta, corrent i handbike- i tornant a apostar pel seu caràcter solidari.  En aquesta edició 1 euro de la inscripció anirà dedicat al projecte “Alimenta’t amb gust” de Creu Roja Manresa.   

Els detalls d’aquesta 35a edició han estat presentats en una roda de premsa que ha comptat amb la participació de la regidora de Projecció de Ciutat i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Neus Comellas; el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, Josep Alabern; la coordinadora de la Transèquia 2019, Laia Muns; el representant de 365 Manresa, Marc Ribas; i el representant de les Piscines Municipals de Manresa, Jordi Vidal. També han assistit Amadeu Peiró i Carles Caballero, representants del BBVA, patrocinador principal de la prova; i el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera.  Abans d’acabar la roda de premsa, s’ha passat un petit vídeo il·lustratiu del projecte de Creu Roja a Manresa.

Neus Comellas, regidora de Projecció de Ciutat i Festes, ha donat la benvinguda a la Transèquia 2019 i ha agraït a tots els patrocinadors i col·laboradors d’una prova referent a Manresa i comarca i que serveix de colofó de la Festa de la Llum. Comellas ha subratllat la força del binomi “esport i solidaritat” que caracteritza aquesta festa esportiva, un esdeveniment que li dona “un valor singular i, alhora, contribueix a potenciar la marca Manresa”.

Laia Muns ha explicat que la prova manté el seu caràcter solidari i totes les inscripcions inclouen un euro solidari que anirà integrament al projecte de Creu Roja i ha afegir que per donar visibilitat al projecte els participants rebran una polsera exclusiva de la col·laboració amb la inscripció “La solució ets tu”. La coordinadora de la Transèquia també ha fet una crida a tothom que vulgui col·laborar ja que necessitem “entre 350 i 400 voluntaris per dur a terme la prova i gaudir de la festa des d’altre banda”, i ha recordat que l’any passat “hi va haver una participació de 5.177 persones”.

En aquesta edició es mantenen les modalitats de caminants, corrent, BTT i handbike. Marc Ribas, del Grup 365 Manresa, ha explicat els tres recorregut de les bicicletes (51, 30 i 14 km) i la novetat que es posa  a la venda el Maillot oficial de Transèquia! que es podrà adquirir amb les inscripcions  online o a les botigues 365 Store i The Cyclery, per 18€.  Pel que fa als corredors, Jordi Vidal ha informat que el recorregut serà de 25 km i l’hora de sortida serà des de Balsareny, a les 7.30. Un altre any continua l'aposta per la modalitat Handbike, que des del 2015 és el primer esdeveniment de Catalunya en incorporar aquesta modalitat. 

 

Per a més informació consulteu aquest dossier de premsa