Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Més d'un centenar de persones participaran diumenge en la plantada popular d'arbres al Cardener

Més d'un centenar de persones participaran diumenge en la plantada popular d'arbres al Cardener


31/01/2018

Aquest diumenge 4 de febrer, a 2/4 d’11, la regidoria d’Entorn Natural de l’Ajuntament de Manresa organitza una plantada d’arbres al riu Cardener, entre el Pont Vell i el pont de la Reforma. Hi està convidada tota la ciutadania i es compta amb la col·laboració de més de 100 infants i joves de l’Agrupament Escolta i Guia Cardenal Lluch i joves que participen en diversos programes d’inclusió de l’Ajuntament, com Joves del Nucli Antic (JNA), Ludoteca Ludugurus i el Casal-Ot.

 

 

Aquest diumenge 4 de febrer es farà una plantada popular d’arbres a la riba del Cardener, entre el Pont Vell i el pont de la Reforma. El punt de trobada serà a la rotonda de Sant Marc, a 2/4 d’11 del matí. Al llarg de la jornada, que s’allargarà fins a 2/4 de 2 del migdia, es duran a terme diverses accions: una breu formació sobre el bosc de ribera, fer els forats on plantar els arbres, regar-los, recollir deixalles i arranjar un corriol vora el riu.
 

A més de la ciutadania que ho desitgi, aquesta plantada comptarà amb la participació de l’Agrupament Escolta i Guia Cardenal Lluch i de joves que participen en diversos programes d’inclusió de l’Ajuntament, com Joves del Nucli Antic (JNA), Ludoteca Ludugurus i el Casal-Ot, que s’han compromès a regar els arbres al llarg de l’any per tal d’afavorir-ne la supervivència. Convé que tots els participants que en disposin, portin alguna eina per fer forats, ja que no hi haurà eines per a tothom. També es demana als ciutadans particulars que hi vulguin participar, que enviïn un correu a anellaverda@anellaverdamanresa.cat dient quantes persones hi assistiran.
 

 

Amb aquesta plantada popular es vol contribuir a fer créixer el bosc de ribera del Cardener al seu pas per Manresa. El bosc de ribera és un dels boscos més productius i ufanosos del clima mediterrani, gràcies a la disponibilitat d’aigua, i acull a una gran quantitat d’espècies animals, d’entre les quals cal destacar la gran diversitat d’aus aquàtiques. Així, esdevé un oasi de natura en si mateix, i a la vegada exerceix de corredor ecològic entre altres espais naturals. Quant a la ciutadania, disposar d’un bosc de ribera al costat de casa contribueix a netejar l’aire de la ciutat, permet gaudir de l’observació de plantes i animals diversos, i ofereix un espai ombrívol i fresc on passejar o corre els mesos de calor.