Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La primera 'àgora ciutadana' sobre gestió de residus en el marc del projecte europeu UrbanWins, dilluns a Manresa

La primera 'àgora ciutadana' sobre gestió de residus en el marc del projecte europeu UrbanWins, dilluns a Manresa


23/06/2017

El teatre Kursaal acollirà aquest proper dilluns, 26 de juny, i també el 3 de juliol, a partir de les 7 de la tarda, les dues primeres "àgores ciutadanes" per debatre sobre com millorar la prevenció dels residus a la ciutat, així com la seva correcta gestió. Els "berenars-debat" es faran en el marc del projecte europeu UrbanWins, en el qual Manresa participa com a ciutat pilot, juntament amb Sabadell, amb la participació d'Eurecat-CTM i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus. Encara hi ha places per apuntar-s'hi.

 

Dilluns és el dia que Manresa començarà a debatre com reduir a quantitat de residus i com gestionar-los de la millor manera. El proper dilluns, 26 de juny, i també el 3 de juliol tindran lloc les dues primeres "àgores ciutadanes" al teatre Kursaal, emmarcades en UrbanWins, el projecte europeu en el qual Manresa participa com a ciutat pilot i que té per objectiu desenvolupar i aplicar plans i solucions innovadores que millorin la prevenció de residus a la ciutat i la seva correcta gestió.

 

Després d'una primera sessió amb personal municipal, fa uns dies, el projecte preveu la realització de diverses àgores ciutadanes, en format de "berenar-debat" (hi haurà berenar saludables per a tots els assistents). Són sessions gratuïtes, obertes a persones interessades pel tema i a la ciutadania en general. Les dues primeres es realitzaran el 26 de juny i el 3 de juliol, de 7 a 9 del vespre, al teatre Kursaal de Manresa. A banda de les sessions presencials, també s'organitzaran àgores virtuals, a les quals es podrà participar a través de la xarxa. La participació és lliure, però cal inscripció prèvia a l'adreça urbanwins@ajmanresa.cat. Per a qualsevol informació complementària, es pot contactar amb aquesta mateixa adreça.

 

A la sessió de dilluns hi participaran l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que obrirà l'acte, i el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta, a banda d'altres membres del govern i personal tècnic municipal, així com representants del Consorci de Residus.

 

UrbanWins és un nou projecte europeu finançat pel programa de Recerca i Innovació Horizon 2020, avaluarà com les ciutats consumeixen recursos i productes i com n’eliminen els residus que generen. L’objectiu del projecte, en què Manresa i Sabadell són ciutats pilot, és desenvolupar i aplicar plans i solucions innovadores que millorin la prevenció dels residus a les ciutats així com la seva correcta gestió.

 

El projecte, amb una durada de tres anys, està coordinat per la ciutat italiana de Cremona, en col·laboració amb 26 institucions d’arreu d’Europa. A Catalunya, Eurecat-CTM lidera la iniciativa, que compta amb la participació dels ajuntaments de Manresa i Sabadell i també del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus.

 

UrbanWins vol aconseguir patrons de consum més sostenibles i afavorir una millor gestió de residus per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans que viuen en zones urbanes. Per a assolir aquest objectiu,  el projecte preveu una participació activa dels ciutadans, governs, organitzacions, proveïdors, institucions de recerca i centres educatius a través d’àgores físiques i virtuals com les que ara comencen a realitzar-se, on els participants podran compartir opinions, discutir idees i aportar solucions.


Tota la informació en aquest espai de la web municipal dedicat a UrbanWins