Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa se suma al Dia Mundial del Medi Ambient coincidint amb l'obertura de la Torre Lluvià

Manresa se suma al Dia Mundial del Medi Ambient coincidint amb l'obertura de la Torre Lluvià


01/06/2017

“Connecta amb la natura” és el lema del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny. Manresa s’afegeix a la commemoració i a partir d’aquest diumenge obre al públic la Torre Lluvià, com a centre d’interpretació i difusió de l’Anella Verda de Manresa. 

 

El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) se celebra el 5 de juny a tot el món. Aquesta celebració va ser establerta per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 1972, i serveix per estimular la sensibilització mundial entorn del Medi Ambient i intensifica l'atenció i l'acció política. Manresa s’afegeix als objectius de la diada, entre els quals hi la promoció del desenvolupament sostenible i equitatiu i un canvi d’actituds en relació a temes ambientals. Justament la vigília del Dia Mundial, obre portes al públic la Torre Lluvià, situada a l’Anella Verda de Manresa

 

El lema d'enguany del Dia Mundial, “Connecta amb la natura” anima la ciutadania a sortir a l'aire lliure, a conèixer els espais naturals i a reflexionar sobre el patrimoni natural i el seu valor. En el cas de Manresa, una de les maneres de fer-ho és coneixent el patrimoni natural de l’Anella Verda. I és que a partir de diumenge, la Torre Lluvià de Manresa estarà en funcionament tots els festius, de 10 del matí a 2 del migdia, com a punt d’informació turística on es podrà obtenir informació sobre l’Anella Verda, els itineraris que la recorren i les activitats que s’hi poden dur a terme.

 

A les 11 del matí de cada diumenge i dia festiu s’oferirà una visita guiada a la torre, on a part de l’explicació de les exposicions permanents dedicades a l’Anella Verda i el producte agrari local, es podran veure la resta d’espais de la  casa i conèixer la seva història i el Modernisme manresà en general. És previst que més endavant a la torre s’hi puguin oferir també activitats turístiques i de natura complementàries a l’entorn immediat de l’equipament com rutes guiades, tastos o tallers.