Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La geolocalització i la participació ciutadana centren la jornada sobre el projecte de tecnologia mòbil Km2 Ciutat

La geolocalització i la participació ciutadana centren la jornada sobre el projecte de tecnologia mòbil Km2 Ciutat


05/11/2015

Durant la matinal s'ha fet una exposició dels continguts de l'App ItinerisManresa, un recull propostes geolocalitzades elaborades per ciutadans i entitats de Manresa, i que s'inclou en l'App genèrica ViuManresa


 

Aquest matí s’ha celebrat al Museu dela Tècnica de Manresa una jornada informativa sobre participació ciutadana i geolocalització emmarcada dins el projecte Km2 Ciutat, que ha donat a conèixer els avantatges de les tecnologies mòbils al servei de la ciutadania. La jornada ha comptat amb la presència de la regidora de Participació, Joventut, Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, i ha anat a càrrec d’Alfons Cornella, president de l’empresa Infonomia, pioner en el sector d’Internet i reconegut consultor d’empreses

 

Durant la jornada s’ha informat de l’experiència de participació de la ciutadania, escoles associacions, comerços i administració pública en la creació d’itineraris geolocalitzats i escenaris amb punts d’interès als municipis de Manresa, Igualada i Sant Quirze del Vallès, dins el marc del projecte Km2 Ciutat.

 

Pel que fa a Manresa, s’ha fet una exposició sobre l'App ItinerarisManresa, que s'inclou en l'App genèrica ViuManresa de l'Ajuntament, i que ja es pot descarrgar per a Android i iOS. L'App ha estat presentada pels propis autors dels itineraris que recull, i per part de personal de l'Oficina de Turisme.

 

Manresa s’ha incorporat al projecte Km2 Ciutat amb l’App ItinerarisManresa

 

L’aplicació de mòbil ItinenarisManresa, que s’inclou dins l’aplicació genèrica de l’Ajuntament ViuManresa, es va afegir projecte Km2 Ciutat i es va posar en marxa l’abril passat.

 

L’objectiu principal de l’App és obtenir informació que permeti descobrir llocs d’interès. A més a més, s’hi poden incorporar elements lúdics, l’agenda d’actes, i es facilita l’accés a la xarxa de comerços. També possibilita aprofundir en el coneixement del patrimoni històric i natural de la població.

 

ItinerarisManresa ja ha incorporat un seguit d’itineraris per l’Anella Verda elaborats gràcies al treball col·laboratiu dels productors locals del Catàleg del Regadiu de Manresa, els membres de la comissions de l'Anella Verda i persones i entitats relacionades amb l'Anella Verda. 

 

Entre d'altres, els itineraris que es poden trobar a l’App són els següents:

 

• La riera de Rajadell elaborada per l'Ajuntament de Manresa

 

• El Catàleg de productors del Regadiu, elaborat per l'Ajuntament de Manresa

 

• Circuits inclusius, elaborats per l'Ajuntament de Manresa

 

• Del riu Cardener a la riera de Rajadell, elaborat pel Jordi Griera

 

• L'itinerari de les tines de Manresa, elaborat per Ramon Cornet

 

• Quatre itineraris de caminades que el senderista Vicenç Jou ha elaborat

 

ItinerarisManresa vol ser una eina de la ciutat que fomenti la participació ciutadana, per aquest motiu està oberta a qualsevol idea i iniciativa que persones i col·lectius vulguin compartir. Així, ofereix l'oportunitat d'anar seguint itineraris i marcar punts on es pot relacionar informació, fotografies, vídeos, webs, etc. El funcionament de l'aplicació i la creació d'itineraris és senzill i només cal donar-se d'alta i disposar de connexió a Internet.

 

Actualment aquest projecte compta amb la participació de Turisme, Medi Ambient, Cultura, Camp d’Aprenentatge de la Culla, Bages Impuls, Productors de Manresa KM 0, Museu de la Tècnica Manresa i Parc de la Sèquia; i ciutadans amb aportacions ben diverses.

 

Km2 Ciutat, un projecte educatiu i de participació

 

Km2 Ciutat és una proposta que forma part d’un projecte impulsat per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Itinerarium, iEARN-Pangea i la Diputació de Barcelona.

 

És un projecte educatiu, periodístic i de participació ciutadana a través del qual la ciutadania fa un cens de les coses que hi ha al barri o la ciutat: institucions, entitats comerços, edificis històrics, plantes, temperatures o qualsevol dada que sigui rellevant. Així els usuaris es converteixen en ciutadans actius i compromesos, capaços de millorar i canviar el seu entorn, el seu negoci, la seva empresa, la seva ciutat de manera activa.