Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa celebra divendres una jornada sobre participació ciutadana i geolocalització dins el projecte Km2 Ciutat

Manresa celebra divendres una jornada sobre participació ciutadana i geolocalització dins el projecte Km2 Ciutat


03/11/2015

El Museu de la Tècnica acull una matinal on l’expert en Internet i reconegut consultor d’empreses, Alfons Cornella, donarà a conèixer els avantatges de les tecnologies mòbils al servei de la ciutadania. La jornada és oberta a tothom i gratuïta. Només cal inscripció prèvia.


 

El Museu de la Tècnica de Manresa acull aquest divendres una jornada informativa sobre participació ciutadana i geolocalització per donar a conèixer els avantatges de les tecnologies mòbils al servei de la ciutadania. La jornada s’emmarca dins el projecte Km2 Ciutat i anirà a càrrec d’Alfons Cornella, president de l’empresa Infonomia, pioner en el sector d’Internet i reconegut consultor d’empreses.

 

L’objectiu d’aquesta jornada és informar de l’experiència de participació de la ciutadania, escoles associacions, comerços i administració pública en la creació d’itineraris geolocalitzats i escenaris amb punts d’interès als municipis de Manresa, Igualada i Sant Quirze del Vallès, dins el marc del projecte Km2 Ciutat.

 

Durant la matinal es farà un experiment pràctic amb les Apps del Km2 Ciutat pels voltants del Museu de la Tècnica i es presentaran diversos usos pràctics d’iniciatives ciutadanes, d’organitzacions o de l’administració. També es donaran a conèixer altres projectes comercials, caminades de salut o experiències educatives, entre d’altres, que són font d’inspiració per a altres usuaris i municipis.

 

De la mà d’Alfons Cornella, la sessió pretén mostrar i tastar en primera persona la utilitat de l’aplicació dels dispositius mòbils en els projectes de persones i entitats, i s’adreça especialment a escoles, instituts, universitats, associacions, comerços, emprenedors, empreses, ajuntaments i organitzacions d’àmbit cultural i social.

 

La jornada se celebrarà de 10 a 13 hores i és gratuïta, només cal inscripció prèvia. L'acte comptarà amb la presència de la regidora de Participació, Joventut, Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament de Manresa, Àuria Caus.

 

Un projecte que funciona des de l’abril a Manresa

 

Km2 Ciutat és un projecte educatiu, periodístic i de participació ciutadana a través del qual la ciutadania fa un cens de les coses que hi ha al barri o la ciutat: institucions, entitats comerços, edificis històrics, plantes, temperatures o qualsevol dada que sigui rellevant. Així els usuaris es converteixen en ciutadans actius i compromesos, capaços de millorar i canvia el seu entorn, el seu negoci, la seva empresa, la seva ciutat de manera activa.

 

Km2 Ciutat és una proposta que forma part d’un projecte impulsat per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Itinerarium, iEARN-Pangea i la Diputació de Barcelona.

 

L’abril passat Manresa ja es afegir projecte i va posar en marxa l’aplicació de mòbil que s’anomena ItinenarisManresa, que s’inclou dins l’aplicació genèrica de l’Ajuntament ViuManresa.

 

Actualment aquest projecte compta amb la participació de Turisme, Medi Ambient, Cultura, Camp d’Aprenentatge de la Culla, Bages Impuls, Productors de manresa KM 0, Museu de la Tècnica Manresa i Parc de la Sèquia, i ciutadans amb aportacions ben diverses.

 

L’objectiu principal de l’APP és obtenir informació que permeti descobrir llocs d’interès. A més a més, s’hi poden incorporar elements lúdics, l’agenda d’actes, i es facilita l’accés a la xarxa de comerços. També possibilita aprofundir en el coneixement del patrimoni històric i natural de la població.

 

En aquest sentit,  l’APP vol ser una eina de la ciutat que fomenti la participació ciutadana, per aquest motiu està oberta a qualsevol idea i iniciativa que persones i col·lectius vulguin compartir. Així, ofereix l'oportunitat d'anar seguint itineraris i marcar punts on es pot relacionar informació, fotografies, vídeos, webs, etc. El funcionament de l'aplicació i la creació d'itineraris és senzill i només cal donar-se d'alta i disposar de connexió a Internet.

 

A Manresa, l’APP ja ha incorporat un seguit d’itineraris per l’Anella Verda:

• La riera de Rajadell elaborada per l'Ajuntament de Manresa

• El Catàleg de productors del Regadiu, elaborat per l'Ajuntament de Manresa

• Circuits inclusius, elaborats per l'Ajuntament de Manresa

• Del riu Cardener a la riera de Rajadell, elaborat pel Jordi Griera

• L'itinerari d e les tines de Manresa, elaborat per Ramon Cornet

• Quatre itineraris de caminades que el senderista Vicenç Jou ha elaborat

 

L’elaboració d’aquestes rutes ha estat fruit del treball col·laboratiu dels productors locals del Catàleg del Regadiu de Manresa, els membres de la comissions de l'Anella Verda i persones i entitats relacionades amb l'Anella Verda. Aquest treball va començar amb la celebració de reunions per explicar el funcionament i l’objectiu de l’aplicació i, posteriorment, amb formació continuada per aprendre a crear i introduir itineraris a l’aplicació.