Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Afectacions de trànsit pels treballs de construcció de la vorera que connectarà el carrer Alvar Aalto amb la passera entre Cal Gravat i Bufalvent

Afectacions de trànsit pels treballs de construcció de la vorera que connectarà el carrer Alvar Aalto amb la passera entre Cal Gravat i Bufalvent


05/04/2024

L’actuació consisteix en la construcció d’una vorera de 267 metres de longitud i 4 metres d’amplada, nous passos de vianants, la prolongació del carril bici, nou enllumenat i nova senyalització. Els treballs tenen una durada  de quatre mesos i un pressupost de 285.000 euros.

 

 

L’Ajuntament de Manresa inicia dilluns vinent, 8 d’abril, els treballs de prolongació de la vorera que connectarà el carrer Alvar Aalto amb la nova passarel·la sobre la carretera C-55, que es va estrenar el novembre passat i que uneix el barri de Cal Gravat i el polígon de Bufalvent. L’actuació es completarà amb la construcció de nous passos de vianants, la prolongació del carril bici, nou enllumenat i nova senyalització.

Amb motiu d’aquests treballs, a partir de dimarts 9 d’abril s’ocuparà el carril de circulació directe del carrer Àlvar Aalto en direcció al polígon industrial de Bufalvent, de manera que els vehicles que circulin en aquesta direcció hauran de circular per la rotonda d’enllaç amb la C-55 per continuar en direcció al polígon.

L’actuació té una durada de quatre mesos i un pressupost de 285.000 euros i té l’objectiu de resoldre la connectivitat d’un entorn que en la seva totalitat està pavimentat amb aglomerat asfàltic, destinat al trànsit rodat, i on els recorreguts de vianants transcorren per espais no adaptats, amb excessiva proximitat al trànsit rodat i amb escasses condicions de seguretat.

Els treballs consisteixen en la construcció d’una vorera de 267 metres de longitud i 4 metres d’amplada, la prolongació del carril bici que transcorre per la vorera de l’avinguda dels Països Catalans fins a l’inici de la passera, el desplaçament del pas de vianants de l’avinguda dels Països Catalans més proper a la rotonda i la creació d’un nou pas de vianants a l’extrem est del carrer Alvar Aalto.

L’actuació inclou la plantació de dos arbres i la instal·lació de la xarxa de reg per al nou arbrat i per als dos arbres situats al final del carrer Alvar Aalto, la construcció d’una cuneta i la seva connexió a la xarxa de clavegueram i la instal·lació de nou enllumenat amb columnes cada 15 metres de la nova vorera, i altres columnes a l’alçada dels passos de vianants.

El projecte també inclou l’adaptació de la senyalització vertical i horitzontal per als nous passos de vianants  i pel carril bici, el qual es farà per la calçada i delimitat per separadors de PVC. Pel que fa als passos de vianants, el de l’avinguda dels Països Catalans, atesa l’elevada intensitat de trànsit en aquest punt, tindrà instal·lat un sistema de sensors que s’il·luminaran quan s’utilitzin per part dels vianants, tant a la calçada com a les senyals verticals.

 

(*) Peu de foto: La nova vorera millorarà la connectivitat entre el barri de Cal Gravat i el poligon de Bufalvent