Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El mercat Puigmercadal acollirà aquest divendres la presentació del catàleg de moda sostenible que s'ha fet amb iniciatives tèxtils i entitats socials de la ciutat

El mercat Puigmercadal acollirà aquest divendres la presentació del catàleg de moda sostenible que s'ha fet amb iniciatives tèxtils i entitats socials de la ciutat


24/05/2023

L'acte es farà a les sis de la tarda en el marc de la Festa del Riu. L’objectiu del projecte és donar visibilitat i promocionar alternatives econòmiques sostenibles i justes, i connectar projectes del tèxtil responsable amb entitats d’inclusió social, a la vegada que s’aposta per una moda lliure d’estereotips.

 

L’espai gastronòmic del mercat Puigmercadal acollirà quest divendres a les sis de la tarda la presentació del catàleg de moda sostenible ‘Més enllà de les aparences: tèxtil amb valors’, un projecte impulsat per l’Ajuntament de Manresa en el qual s’hi han involucrat 18 iniciatives tèxtils i entitats socials de la ciutat. L’objectiu del projecte és donar visibilitat i promocionar alternatives econòmiques sostenibles i justes, i connectar projectes del tèxtil responsable amb entitats d’inclusió social, a la vegada que s’aposta per una moda lliure d’estereotips.

 

L’acte es farà a les sis de la tarda, en el marc de la Festa del Riu, que se celebra anualment amb l’objectiu de difondre formes de vida sostenibles, ecològiques, inclusives, justes i solidàries, i que tindrà el seu dia central aquest dissabte 27 de maig, a la llera del riu Cardener.

 

El catàleg dona valor un tèxtil que prioritza les persones i el medi ambient i que treballa per superar tòpics i cànons estètics establerts. Així, posa l’accent en trobar la bellesa en qualsevol persona, en el fer comunitat i en teixits amables i creatius.

 

Amb aquest missatge, s’ha creat una xarxa de treball en la qual diferents iniciatives han posat el seu talent per enriquir un projecte conjunt. Per una banda, s’ha comptat amb emprenedoria social, cooperatives, comerç de proximitat i experiències de comerç just. I, de l’altra, amb entitats socials que impulsen projectes formatius i per a la inclusió social. A més a més, s’ha comptat amb la col·laboració de FotoArt i de l’Escola d’Art de Manresa, que han realitzat la part artística i de disseny.

 

A l’acte de presentació de divendres, prendran la veu protagonistes dels diferents àmbits que hi han participat i es podrà veure una petita mostra del tèxtil que impulsen i de la tasca social que porten a terme. L’acte es clourà amb un pica-pica de productes de proximitat i de comerç just.

 

El catàleg es podrà trobar a les entitats i iniciatives participants i a la web específica de tèxtil amb valors, a partir de dilluns 29 de maig.

 

 

Les incitatives participants

 

El catàleg ha estat possible gràcies a Armari d’Eco, Associació Josep Ma. Cunill pel Comerç Just,  Cotó Roig, d’Spart, El Taller de la Tieta, Fundació Vicente Ferrer, Killing Weekend, Macropus, Moltacte, Solidança, Weli Weli, Ampans, Caritas, Creu Roja, Fundació Santa Clara, Integració Social de l’Institut Guillem Catà, Escola d’Art de Manresa i FotoArt. El projecte ha estat coordinat per les regidories d’Acció i Inclusió Social i de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa i ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

 

La Festa del Riu, aquest dissabte

 

La jornada principal de la Festa del Riu es farà aquest dissabte a la llera del Cardener. Al matí, les activitats es desenvoluparan a la zona de sota el Pont Nou. Hi haurà tallers d’anellament d’ocells, de construcció de joguines, jocs i una sessió de contacontes i manualitats de comerç just. També es podrà participar en un itinerari guiat pel riu per a gent gran, una ruta històrica per l’economia col·lectiva de la ciutat, a la presentació de la xarxa d’horts urbans o en un taller de moviment, natura i humor. El matí acabarà amb una experiència gastronòmica, en la qual es podran conèixer i tastar les receptes de diferents projectes d’economia social i solidària.

 

A la tarda, la festa es traslladarà al parc Josep Vidal, a la zona de l’antiga Carpa del Riu. En aquest espai es podrà veure la mostra de 25 entitats relacionades amb l’economia social i solidària, participar en una gimcana familiar, gaudir de la ludoteca Ludugurus a l’aire lliure i també del Mercat de l’Estraperlo de l’Ecoxarxa del Bages.

 

Durant la tarda, les famílies podran assistir a l’espectacle de titelles, humor i consciència ‘Rigoberta i el Winding’, de Kali Teatre i Enginyeria Sense Fronteres. La jornada acabarà amb l’espectacle musical ‘Tarab’, amb la companyia Fun Dan Mondays.

 

 

*El concert familiar de 2 Princeses Barbudes no es podrà finalment dur a terme per motius personals del grup


**Consulta totes les activitats relacionades amb la Festa del Riu en aquest enllaç