Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Les obres per la construcció d'un bypass a l'Agulla mantindran el parc tancat 3 setmanes i mitja

Les obres per la construcció d'un bypass a l'Agulla mantindran el parc tancat 3 setmanes i mitja


12/01/2023

El tancament es produirà des del 23 de gener fins al 15 de febrer i s’anunciarà amb cartells als accessos. Es podrà continuar accedint al Berenador des de la porta que hi dona accés, al costat de la rotonda. L'obra millorarà la qualitat de l’aigua que arriba a la planta potabilitzadora de Manresa.

 

La segona fase de construcció del nou bypass del llac de l’Agulla marca la necessitat de tancar el Parc de l’Agulla durant més de tres setmanes. Durant aquest temps es buidarà el llac i s’hi portaran a terme treballs que requereixen d’una zona de seguretat més àmplia.

 

La decisió s’ha pres tenint en compte que el fet de buidar el llac posarà al descobert fangs que faran l’entorn perillós i que el volum de l’obra pot comprometre la seguretat dels usuaris. S’aprofitarà l’ocasió per portar a terme treballs d’estudi i gestió de la fauna del llac a través de l’empresa Phragmites.

 

L’obra, iniciada el passat setembre, té un doble objectiu: per un costat, instal·lar una canonada que permetrà fer arribar aigua a la planta potabilitzadora de Manresa sense necessitat de que passi pel llac de l’Agulla, i per tant independitzar-ne l’abastament en cas de necessitat per tasques de manteniment o problemes de qualitat a l’aigua; i per l’altre, millorar la circulació de l’aigua dins el llac, tot construint tres noves sortides cap als canals de reg del Poal i Viladordis.

 

Els treballs els farà l’empresa ICMAN i la durada dels treballs principals d’aquesta segona fase està prevista en 3 mesos. El pressupost total de l’obra és de 757.944,00 euros (IVA inclòs).