Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament inicia la plantació d'arbrat al nou tram urbanitzat al passeig de Riu

L'Ajuntament inicia la plantació d'arbrat al nou tram urbanitzat al passeig de Riu


29/11/2022

En total es plantaran 56 exemplars de plàtans al tram situat entre el Pont de Sant Francesc i la plaça del Mil·lenari

 

 

L’Ajuntament de Manresa ha començat la plantació d’arbrat al tram central del passeig del Riu, entre el pont de Sant Francesc i la plaça del Mil·lenari. Es preveu plantar cinquanta-sis exemplars de plàtans (platanus x hispanica).  Després de l’acabament de les obres que van renovar completament aquest espai de la ciutat,  restava pendent la plantació d’arbres que es va programar per aquest mes de novembre, unes dates més idònies amb l’objectiu d’evitar la calor.

 

La plantació d’arbrat es farà en dues fileres. La més propera a la calçada es disposarà alineada amb l’aparcament en bateria i l’altra filera permetrà recuperar els arbres que es van malmetre per una fuita del col·lector de salmorres. Els treballs han inclòs la instal·lació d’una xarxa de reg.

 

Els treballs de renovació i accessibilitat per a la ciutadania d’aquest tram del Parc del Cardener es van programar en tres fases. La primera fase va arrencar l’abril de 2021 amb l’enderroc de l’antiga discoteca Carpa del Riu, van continuar amb una segona fase amb els treballs d’urbanització que van finalitzar el maig i que ara es completen a la plantació d’arbrat. Restarà pendent una tercera fase, que tindrà lloc a principis de l’any vinent –s’està acabant de redactar el projecte-, que consistirà  en l’adequació d’un recorregut de passeig per a vianants en paral·lel al riu i una nova plantació d’arbres.

 

Les actuacions de millora global d’aquest espai del passeig del Riu tenen un objectiu clar: millorar la connectivitat a l’entorn del Parc del Cardener, tant pel que fa als usos de lleure urbà com en la connectivitat biològica del corredor fluvial, objectius recollits al pacte de govern, al Pla d’Actuació Municipal (PAM) i al Pla Estratègic del Cardener.

 

(*) Peu de foto: Operaris plantant un plàtan al passeig del Riu, aquest matí