Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La tercera edició del festival de 'land art' Microscopies tindrà lloc a la Torre de Santa Caterina

La tercera edició del festival de 'land art' Microscopies tindrà lloc a la Torre de Santa Caterina


17/08/2022

La iniciativa uneix art i natura amb l’exposició a l’aire lliure de sis obres efímeres, dues accions artístiques i una escultura permanent, que firmarà Marta Pruna Francesch. Tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d’agost, en el marc de la Festa Major de Manresa.

 

La tercera edició del festival Microscopies —emmarcat dins la Festa Major de Manresa— se celebrarà els dies 26, 27 i 28 d’agost entorn de la Torre de Santa Caterina. Es tracta d’un certamen de land art que uneix art i natura, a la vegada que dona a conèixer els valors naturals i patrimonials de diferents indrets de l’Anella Verda de la ciutat. Els dos primers anys es va celebrar al Parc del Secà i a la Torre Lluvià. Enguany, en plena celebració de Manresa 2022, es desenvoluparà en el que és un dels darrers trams del Camí Ignasià, ja a les portes de la ciutat.

 

El festival es caracteritza per les obres efímeres i les accions artístiques que s’hi desenvolupen. I també perquè en cada edició una de les escultures s’hi instal·la de manera permanent, amb la voluntat d’anar casant l’art i la natura dins l’Anella Verda. El 2020 Tom Carr va deixar l’escultura ‘Vèrtex’ al Parc del Secà i el 2021 va ser Àngels Freixanet la que va instal·lar ‘Somnis Arrelats’ als voltants de la Torre Lluvià.

 

Enguany, serà Marta Pruna Francesch l’escollida per a l’escultura que, de manera permanent, ja quedarà a la Torre de Santa Caterina. L’obra de Pruna destaca per les escultures en pedra de tall escarpat que retornen als orígens més primigenis, amb representacions del cos humà com a individu particular i integrant d’un grup social. El seu estil ha estat qualificat de figuratiu abstracte. Pruna ha realitzat nombroses exposicions nacionals i internacionals. A Santa Caterina, hi instal·larà l’obra ‘Memòria del mite’.

 

Pel que fa a les obres efímeres, es podran veure instal·lacions de Xevi Bayona Camó, Ainhoa Goenaga Miña, Eudald Alabau Selva, Javier Rubinstein, Eulàlia Llopart Cirilo i Oriol Texidor Martínez. A més a més, es podrà gaudir d’un itinerari poètic a càrrec d’Elena Sixto Fíguls (dissabte 27 d’agost a les 19.30 h) i d’una acció de dansa a càrrec de Laura Bataller Arola (diumenge 28 d’agost a les 20 h).

 

El festival Microscopies és una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa i del Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç (CACiS), amb Roser Oduber Muntañola com a directora artística. Compta amb la col·laboració del Geoparc Unesco de la Catalunya Central, del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i de Meandre, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Enguany, també ha rebut el suport de Manresa 2022.

 

Podeu descarregar el programa complet en aquest enllaç.

 

*Imatge: ‘Somnis arrelats’, d’Àngels Freixanet, instal·lada l’any passat entorn de la Torre Lluvià