Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Festa del tomàquet

Festa del tomàquet


La Festa del Tomàquet és una festa a l'entorn del producte estrella de l'horta bagenca. Pretén donar a conèixer els productors de l’horta i les diverses varietats de tomàquet que conreen, i és una oportunitat perquè els ciutadans coneguin el producte de proximitat i puguin valorar els beneficis socials, econòmics i ambientals que comporta la seva compra.

Aquest any 2018, se celebra entre el 19 de juliol i el 31 d'agost, tot i que els actes centrals es concentren a la setmana del 19 al 28 de juliol.

La setmana començarà amb la conferència inaugural del Jordi Cruz, cuiner manresà amb tres estrelles Michelin, que parlarà del tomàquet a al cuina del S.XXI. Seguirà amb un reguitzell d'activitats relacionades amb el món del tomàquet, com jornades tècniques, activitats gastronòmiques, visites a explotacions agrícoles,... El seu punt culminant, serà la celebració del mercat del tomàquet a la plaça Puigmercadal, divendres i dissabte 27 i 28 de juliol, on els productors de la comarca vendran diverses varietats de tomàquets.

Durant el mes d'agost, diversos restaurants de la comarca disposaran de tomàquets en les seves cartes i menús, i hi haurà activitats paral·leles, com la "Gran Tumakada", on s'extrauran llavors de tomàquet per a regenerar el banc de llavors d'Esporus.

Podeu conèixer millor la iniciativa consultant  http://www.festadeltomaquet.cat/