Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Festa del tomàquet

Festa del tomàquet


La Festa del Tomàquet és una festa a l'entorn del producte estrella de l'horta bagenca. Pretén donar a conèixer els productors de l’horta i les diverses varietats de tomàquet que conreen, i és una oportunitat perquè els ciutadans coneguin el producte de proximitat i puguin valorar els beneficis socials, econòmics i ambientals que comporta la seva compra.

La segona edició de la Festa del Tomàquet ha comptat amb una bona varietat d'activitats, amb un gran èxit d'assistència, que demostra el potencial de l'horta de la comarca i l'interès creixent per part de la ciutadania pel consum de productes locals

La setmana va començar amb la conferència inaugural del cuiner Jordi Cruz, cuiner manresà amb tres estrelles Michelin, que va parlar del tomàquet a la cuina del S- XXI. Es va seguir amb un reguitzell d'activitats com jornades tècnicques, activitats gastronòmiques i visites a explotacions agrícoles.

El seu punt culminant, va ser la celebració del mercat del tomàquet a la plaça Puigmercadal, divendres i dissabte 27 i 28 de juliol, on els productors de la comarca van oferir diverses varietats de tomàquet als visitants.

Durant el mes d'agost, diversos restaurants de la comarca han disposat de tomàquets en les seves cartes i menús, i hi ha hagut activitats paral·leles, com la "Gran Tumakada", on s'han extret llavors de tomàquet per a regenerar el banc de llavors d'Esporus.

Podeu conèixer millor la iniciativa consultant  http://www.festadeltomaquet.cat/