Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Fem dissabte 2012

Fem dissabte 2012


El passat 24 de març va tenir lloc el Fem dissabte! Aquest és el primer cop que Manresa participa en aquesta campanya de neteja de rius i rieres que té lloc simultàniament a molts municipis d'arreu de Catalunya, en commemoració del Dia Mundial de l'Aigua. El diumenge 25 de març també hi va haver altres activitats gratuïtes que van tenir lloc als equipaments del Parc de la Sèquia.

Prop d'un centernar de voluntaris van participar aquest dissabte 24 de març en la primera jornada de la campanya Fem dissabte! que es va celebrar a Manresa amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i que va consistir en la neteja d’un tram de la riera de Rajadell.

A partir de quarts de deu del matí els participants es van reunir a la plaça de la Reforma i des d’allà van anar a peu o en bicicleta fins al tram de la riera que hi ha a la zona de can Poc Oli i els gorgs dels Esparvers i les Escaletes.

El resultat d’un parell d’hores intenses de treball van ser més de sis contenidors plens de deixalles i brutícia i uns marges de la riera de Rajadell més nets. Entre d’altres, van participar en les tasques de neteja el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta, voluntaris de les entitats de l'Anella Verda de Manresa i altres associacions que es van afegir a la jornada.

La neteja de la riera de Rajadell és un dels actes que es van organitzar conjuntament a Manresa, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, entre l’Ajuntament de Manresa, el Parc de la Sèquia, les entitats de l'Anella Verda de Manresa i l’Associació Habitats-Projectes Rius.

Parc de la Sèquia organitza activitats gratuïtes

Des del Parc de la Sèquia es van organitzar també d’altres activitats gratuïtes que van tenir lloc diumenge 25 de març. Al Centre de l’Aigua de Can Font es va fer l’activitat "Descobreix l’aigua amb els cinc sentits", en la qual els visitants van poder escoltar els sons de l’aigua, tastar i olorar l’aigua en el Tastaigües, mirar-la a l’arxiu i centre de documentació i tocar-la.

Al centre de visitants del Parc de la Sèquia es va fer l’activitat “Vine a conèixer el parc de la Sèquia”, una visita guiada al Parc de l’Agulla per a descobrir com el llac de l’Agulla és un primer pas de la potabilització de l’aigua a Manresa.

Una altra de les activitats es va fer al Museu de la Tècnica , on es podia participar en un joc de pistes i un racó de jocs, on els assistents podien endinsar-se als racons més foscos i humits de l’exposició de la Sèquia.