Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Fem dissabte 2014

Fem dissabte 2014


Manresa va celebrar aquest dissabte passat, 10 maig, la tercera edició de la jornada “Fem Dissabte!”, aquest any va tenir lloc al tram de la Riera de Rajadell que passa per la zona del barri del Xup.

“Fem Dissabte!” és una iniciativa que s’impulsa des de l’Associació Habitats-Projectes Rius i que va organitzar conjuntament amb l’Ajuntament de Manresa, l’Anella Verda, l’Associació de Veïns del Xup.

Aquesta iniciativa es va fer de forma simultània a diversos municipis de tot Catalunya, i aquest any també per primer cop a nivell europeu, ja que es va englobar dins la campanya europea de: Let’s Clean Up Europe. Dissabte milers de persones a tot Europa van realitzar la neteja i recollida selectiva de deixalles a rius, boscos i platges per prendre consciència de la importància de reduir, reciclar i reutilitzar, i així afavorir actituds cíviques i de responsabilitat vers el medi.

Des de les 10 del mati , més de 30 persones van participar en la jornada en la que es va recollir una gran quantitat de deixalles petites (cartró, paper, llaunes, ampolles de plàstic....), ferralles, garrafes plenes d’oli, i també un volum important de deixalles de gran volum com televisors, pneumàtics, altaveus, wàters.... Quan els participants anaven recollint els residus els col·locaven en unes bosses petites, i després es feia la tria i la separació, fent recollida selectiva i col·locant cada residu al seu sac.

La implicació del barri del Xup va venir de la mà del Casal Tres Pins i de l'AAVV. Als participants se’ls va facilitar guants protectors.

Galeria fotogràfica