Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Millora de la gestió de la concessió de jardineria en l'àmbit

Millora de la gestió de la concessió de jardineria en l'àmbit


Per tal d'afavorir la biodiversitat a l'entorn del riu, a partir del maig del 2021 s'han introduit canvis en la gestió del parc del Cardener. 

La diferència més visible és que es duen a terme segues de manteniment selectives o diferenciades. És a dir, no s’han segat tots els espais amb la mateixa freqüència ni de la mateixa manera, sinó que s’ha fet en funció dels usos i les necessitats, conservant alhora espais per a usos ciutadans i espais amb herbassars més naturalitzats. Així, en els vorals de camins i corriols s’ha segat una franja amb una freqüència més alta, oferint un pas més agradable als visitants, de la mateixa manera que diverses esplanades se seguen amb regularitat per facilitar-ne l’ús ciutadà. Per contra, altres zones no s’han segat i s’ha permès que la vegetació i la fauna s’hi desenvolupin amb naturalitat.

L'altre gran canvi és l'acumulació de branques en indrets concrets per tal d’afavorir la descomposició de la fusta tot afavorint l'alimentació i el refugi de xilòfags, fongs i microorganismes.