Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Obrador compartit

Obrador compartit


L'obrador compartit de la Catalunya Central és un projecte d'abast i impacte supramunicipal, que neix de la mà de la Xarxa per a la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central amb el suport de municipis i entitats del territori. Es tracta d'un projecte que va sorgir amb la voluntat de comptar amb una infraestructura compartida al mercat Puigmercadal de Manresa. 

L'objectiu és que l'obrador pugui ser un equipament vertebrador per la pagesia i elaboradors del territori, per tal de poder transformar aliments i, així, poder créixer i diversificar la seva activitat. A través dels obradors compartits, en un mateix espai, diferents productors hi poden desenvolupar la part d'elaboració dels seus productes sense haver d'assumir el cost de fer una instal·lació pròpia.

El projecte s'està treballant des de l'any 2019 i, fins al moment, s'ha fet un estudi de necessitats de l'obrador, un estudi de viabilitat i un procés d'acompanyament al grup motor que s'haurà de fer càrrec de la seva gestió. Paral·lelament, s'està treballant en el projecte executiu de les instal·lacions, i en la cerca de finançament necessari per dur-lo a terme.